Landschapsbeheer Flevoland

 

Zeewolde - Gronddepot

Zeewolde - Gronddepot

We werken van 10.00 tot 13.00 uur.  Helpt u mee? U bent van harte welkom.
 
Sinds 2007 is in Zeewolde een groep vrijwilligers actief die het voormalig Gronddepot kleinschalig en natuurvriendelijk beheert. Het gebied houdt hierdoor een afwisseling van bosschages en open plekken waar bijzondere planten kunnen groeien, zoals stijve ogentroost en echt duizendguldenkruid. Door het beheer nemen de aantallen reuzenberenklauw af zodat het Gronddepot een fijne plek blijft om te wandelen.

Er wordt op een werkochtend niet alleen gewerkt, er is ook tijd en aandacht voor uitleg over het doel van werkzaamheden en over planten of dieren die we tegenkomen.
Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de vrijwilligers vanuit haar kennis en ervaring in het kleinschalige natuurbeheer en zorgt voor veilig gereedschap en deskundige begeleiding. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail: kemenade@landschapsbeheer.net of door te bellen naar (0320) 294939.

Verzamelen bij ingang Gronddepot (houten hek) aan de Gelderse weg.

Komende agendapunten
  Soortenzoekdag Larserbos Soortenzoekdag Larserbos 27 mei 2017 - 28 mei 2017 Zaterdagavond 27 mei en zondag 28 mei is de Soortenzoekdag in het Larserbos. Georganiseerd door Landschapsbeheer Flevoland en KNNV Lelystad. Er zijn diverse excursies. Klik ... Soortenzoekdag Larserbos   Zeisbrigade Zeisbrigade 1 juni 2017 In Flevoland is sinds kort voor de hele regio (dus niet alleen voor Flevoland) een zeisbrigade actief. Net zoals er ook hoogstambrigades op diverse plekken in het land zijn. ... Zeisbrigade

Datum
Zaterdag 27 mei 2017

Locatie
Gronddepot aan de Gelderse weg Zeewolde

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Lodewijk van Kemenade, telefoon (0320) 294939, kemenade@landschapsbeheer.net

Lees hier meer informatie over onze projecten in Zeewolde.