Landschapsbeheer Flevoland

 

Zeewolde - Gronddepot

Zeewolde - Gronddepot

We werken van 10.00 tot 13.00 uur.  Helpt u mee vanochtend de reuzenberenklauw te bestrijden en te maaien bij de vlechtheg?  U bent van harte welkom.
 
Sinds 2007 is in Zeewolde een groep vrijwilligers actief die het voormalig Gronddepot kleinschalig en natuurvriendelijk beheert. Het gebied houdt hierdoor een afwisseling van bosschages en open plekken waar bijzondere planten kunnen groeien, zoals stijve ogentroost en echt duizendguldenkruid. Door het beheer nemen de aantallen reuzenberenklauw af zodat het Gronddepot een fijne plek blijft om te wandelen.

Er wordt op een werkochtend niet alleen gewerkt, er is ook tijd en aandacht voor uitleg over het doel van werkzaamheden en over planten of dieren die we tegenkomen.
Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de vrijwilligers vanuit haar kennis en ervaring in het kleinschalige natuurbeheer en zorgt voor veilig gereedschap en deskundige begeleiding. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail: kemenade@landschapsbeheer.net of door te bellen naar (0320) 294939.

Verzamelen bij ingang Gronddepot (houten hek) aan de Gelderse weg.

Komende agendapunten
  Biddinghuizen - Eiland/dorpsbos Biddinghuizen - Eiland/dorpsbos 19 oktober 2017 Natuurlijk, kleinschalig beheer op het natuureiland en in het dorpsbos. Vandaag halen we de opslag weg in de bosrand. Komt u ook helpen tussen 13.00 en 16.00u? Biddinghuizen - Eiland/dorpsbos   Groene vrijwilligers Vroege Vogelbos Groene vrijwilligers Vroege Vogelbos 20 oktober 2017 In Almere is een groep bewoners actief met natuurbeheer in het Vroege Vogelbos. Deze groene vrijwilligers gaan kleinschalige werkzaamheden uitvoeren om de natuurwaarde van het ... Groene vrijwilligers Vroege Vogelbos

Datum
Zaterdag 15 juli 2017

Locatie
Gronddepot aan de Gelderse weg Zeewolde

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Lodewijk van Kemenade, telefoon (0320) 294939, kemenade@landschapsbeheer.net

Lees hier meer informatie over onze projecten in Zeewolde.