Landschapsbeheer Flevoland

 

Zeewolde - Gronddepot

Zeewolde - Gronddepot

Sinds 2007 is in Zeewolde een groep vrijwilligers actief die het voormalig Gronddepot kleinschalig en natuurvriendelijk beheert. Het gebied houdt hierdoor een afwisseling van bosschages en open plekken waar bijzondere planten kunnen groeien, zoals stijve ogentroost en echt duizendguldenkruid. Door het beheer nemen de aantallen reuzenberenklauw af zodat het Gronddepot een fijne plek blijft om te wandelen.

Er wordt op zo’n dag niet alleen gewerkt, er is ook tijd en aandacht voor uitleg over het doel van werkzaamheden en over planten of dieren die we tegenkomen.
Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de vrijwilligers vanuit haar kennis en ervaring in het kleinschalige natuurbeheer en zorgt voor veilig gereedschap en deskundige begeleiding.

De werkochtend start om 10.00 uur.

Komende agendapunten
  Zeisbrigade op Schokland Zeisbrigade op Schokland 28 september 2017 In Flevoland is sinds vorig jaar de zeisbrigade actief. Eigenaren van veldjes, boomgaarden of andere groenstroken kunnen deze zeisbrigade benaderen om (gratis) ... Zeisbrigade op Schokland   Zeisbrigade Zeisbrigade 30 september 2017 Deze zaterdag gaan we maaien bij VINDplaatsZenit in Almere Buiten. Een archeologische opgravingsplek, waar buurt- moestuinen, schooltuinen en een voedselbos. Bovendien is er ... Zeisbrigade

Datum
Zaterdag 07 oktober 2017

Locatie
Gronddepot Gelderseweg Zeewolde

Informatie en aanmelden bij Lodewijk van Kemenade, telefoon 0320-294939,
e-mail kemenade@landschapsbeheer.net

Lees hier meer informatie over onze projecten in Zeewolde.