Landschapsbeheer Flevoland

11 juni 2014
 

Digitale StoryMap met verhalen over de ontginning van Flevoland

Digitale StoryMap met verhalen over de ontginning van Flevoland

Zover je keek was er niks

De visie van ontginners en eerste bewoners op het landschap en de natuur van onze bijzondere provincie blijft boeien. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om van hun verhalen een StoryMap te maken, die digitaal voor iedereen te bekijken is.  Eén van de resultaten en de afsluiting van het Oral History project  samen met vrijwilligers.

Een StoryMap maakt gebruik van een dynamische kaart om een verhaal te vertellen. ‘Zover je keek was er niks’ neemt de lezer op aantrekkelijk wijze mee in het verhaal van de ontginning en ontwikkeling van Flevoland. Door te klikken op een intelligente kaart wordt de lezer geprikkeld met tekst, foto’s, multimedia en interactieve functies. Een ideale manier om thuis mee te leven met de pioniers die Flevoland hebben gemaakt tot wat het nu is.
Hoe zag de drooggevallen zeebodem eruit? Wat groeide er als eerste? Wanneer en hoe kwamen er dieren naar het nieuwe land? Hoe is het om te boeren op pas drooggevallen zeebodem en hoe zag het jonge landschap eruit?
Vindt hier het antwoord op deze en andere vragen over de natuur en het landschap in de beginperiode van de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Met deze kaart neemt Landschapsbeheer Flevoland u op een vernieuwende manier mee in haar werk om aandacht te vragen voor de cultuurhistorie van het landschap in Flevoland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lodewijk van Kemenade, Landschapsbeheer Flevoland, kemenade@landschapsbeheer.net  of 0320-294939.