Landschapsbeheer Flevoland

30 september 2014
 

Genieten in het voormalige gronddepot

Genieten in het voormalige gronddepot

Door de opening van het Klauterwoud genieten steeds meer Zeewoldenaren van het voormalige Gronddepot aan de Gelderse weg. Met de aanleg van deze grote stoere speeltuin worden vooral kinderen en hun ouders naar dit gebied gelokt. Maar ook de rest van het terrein nodigt uit om verkend te worden. Struinen over de paden, onder en over boomstammen, langs de paddenpoel.

In het grootste deel van het gronddepot mag de natuur haar gang gaan. Hier ontstaat natuurbos. Om het gebied gevarieerd en toegankelijk te houden wordt er regelmatig door vrijwilligers gewerkt. Op enkele plekken houden ze bijvoorbeeld de vegetatie laag zodat bijzondere planten hier een kans krijgen, paden worden begaanbaar gehouden en in het najaar wordt de kleinste poel geschoond. Gewapend met lieslaarzen of waadpak baggeren de vrijwilligers rond om teveel aan begroeiing te verwijderen. Want de bewoners van de poel, kikkers en padden, zitten graag in de zon.
 

Zin om ook eens letterlijk de handen uit de mouwen te steken voor dit stuk natuur in de buurt? Samen met de kinderen, (groot)ouders, vrienden of buren? Deelnemen aan werkdagen met hooivork, zeis of zaag? Of misschien heeft u gewoon interesse voor wat kruipt, vliegt, groeit en bloeit in dit mooie gebied? De kleine en enthousiaste groep vrijwilligers heeft nog handen nodig om te maaien en te hooien, het bos en de poel te beheren en de wandelpaden open te houden.
Er wordt zes keer per jaar gewerkt. Ook op zaterdagmiddag 11 oktober en op 8 november van 13.00 - 16.00u. Iedereen, groot of klein, met en zonder ervaring, is welkom. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Lodewijk van Kemenade tel 0320-294939 of kemenade@landschapsbeheer.net.