Landschapsbeheer Flevoland

22 december 2016
 

Groene scholen

Groene scholen

Meer kinderen actief in het groen. Actief in een stukje natuur op het plein of in de buurt van de school, spelend op een groen schoolplein. Dat was het doel van ons project ‘Groene Scholen’. Wij hebben ideeën genoeg.

Vanaf 2014 hebben 45 scholen zich aangemeld voor hulp bij het realiseren van een groener schoolplein. Dit aantal was buiten verwachting groot. Uiteindelijk is met alle scholen overlegd over de mogelijkheden om meer groen op het plein te realiseren. Sommige scholen zijn vervolgens zelf aan de slag gegaan, enkele bleken toch nog niet toe aan het vergroenen van hun schoolplein.

Totaal is voor 18 scholen het door Landschapsbeheer Flevoland gemaakte ontwerp voor het schoolplein (of de directe omgeving van het schoolplein) daadwerkelijk uitgevoerd, samen met ouders, leerkrachten én kinderen.

Bij het beheer van een stukje natuur in de directe omgeving van de school zijn in de afgelopen jaren 17 groepen van verschillende scholen actief geweest. Heerlijk een ochtend buiten aan de slag, gewapend met zaag en helm.

Dit alles hebben we kunnen doen dankzij financiering van het Streekfonds Flevoland en de Nationale Postcode Loterij.

Dit filmpje geeft een impressie van het project.