Landschapsbeheer Flevoland

28 augustus 2017
 

Groot enthousiasme tijdens NK Maaien met de Zeis

Groot enthousiasme tijdens NK Maaien met de Zeis

Afgelopen zaterdag gingen 16 teams de strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij op de Boer’n dag in Elspeet om de gouden strekel én de eer. In de zeer spannende finale versloeg het Groningse team nipt het sterke team uit Friesland. Landschapsbeheer Flevoland organiseerde samen met Gelderland en Overijssel dit NK ‘maaien met de zeis’ alweer voor de zesde keer.


Het lukte beide Flevolandse teams dit jaar niet om de halve finale te bereiken. Zeker voor het damesteam uit Flevoland en bijvoorbeeld ook het ter plekke geformeerde jongerenteam was winnen niet het belangrijkste. Het gaat de meeste deelnemers om de ‘olympische gedachte’, om liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit te stralen. En om te laten zien dat maaien met de zeis iets is van deze tijd. 

De jury was weer lovend over het niveau van maaien dit jaar. ”De bladen van de zeis zijn vlijmscherp, tot vlak voor de wedstrijd werden ze vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld. Een absolute noodzaak om het zware en hoge gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan”.

Kortom, het NK was op deze zonovergoten dag weer een mooie promotie voor het maaien met de zeis.