Landschapsbeheer Flevoland

28 november 2013
 

Kinderen genieten met “Je school kan de boom in!”

Kinderen genieten met “Je school kan de boom in!”

Maar hoe lang nog?

Naar buiten! Het zaagseizoen is weer geopend. Afgelopen week zijn leerlingen van basisschool Aurora in Almere Buiten er weer op uit getrokken om de wilgen vlakbij hun eigen school te knotten. In het Beatrixpark waren kinderen van Crescendo en Heliotroop aan het zagen en snoeien. Wat is leuker dan bomen zagen? Na een ochtend werken zie je resultaat en kom je ook nog een heleboel te weten over de natuur in je eigen omgeving.
Educatie door middel van praktisch natuurbeheer blijkt een succesformule. Het project "Je school kan de boom in"  van Landschapsbeheer Flevoland betrekt de jeugd bij het beheer van natuur in hun eigen omgeving. De parken in Almere zijn bosrijk en bij uitstek geschikt voor de kinderen om kennis te maken met natuurlijk bosbeheer. De leerlingen krijgen eerst een les op school en gaan vervolgens gewapend met zagen, takkenscharen en helmen op pad.  Landschapsbeheer zorgt voor deskundige begeleiding. Scholen en kinderen zijn erg enthousiast. In de afgelopen 7 jaar deden tientallen scholen met jaarlijks  vele honderden kinderen mee. Een paar duizend kinderen hebben op deze manier kennis gemaakt met een stukje natuurbeheer in hun eigen schoolomgeving.
De toekomst voor ‘Je school kan de boom in’ is echter onzeker. De gemeente Almere stopt met de algemene subsidie voor dit project aan Landschapsbeheer. Wel lijkt het nu mogelijk dat een school zelf  subsidie voor deze buitenlessen kan aanvragen, waardoor de deskundige begeleiding door Landschapsbeheer gegarandeerd kan worden. En minstens zo belangrijk: een winterseizoen met blije kinderen buiten in de natuur. Heeft uw school interesse om in 2014 ook mee te doen aan “Je school kan de boom in”? Laat het ons horen of stuur een mailtje naar: brouwer@landschapsbeheer,net.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland,
Petra Borsch of 0320- 294939.