Landschapsbeheer Flevoland

12 juni 2014
 

Natuurbeleving als dagelijkse kost

Natuurbeleving als dagelijkse kost

Op 21 juni  is het feest rond de Foodwalk in Zeewolde. Met diverse Foodwalks blaast Landschapsbeheer Flevoland de rijke, maar bijna verloren traditie van het zelf bereiden van bramenjam, zomerse salades en kastanjetaarten weer nieuw leven in. Aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving kan iedereen zelf ingrediënten voor een maaltijd bij elkaar plukken. Voor een smaakvol dagje uit.

Op zaterdag 21 juni om 10.00 uur gaat de Foodwalk in Zeewolde van start. Die dag organiseert Landschapsbeheer excursies rond de Foodwalk. De kans om tijdens de wandeling  volop informatie te krijgen over wat kan je wel en niet kunt oogsten, wat eetbaar is en hoe je wilde planten in een maaltijd kunt verwerken.
De opening is in combinatie met de leuke en lekkere streekmarkt: ‘Puur Zeewolde, Puur Eten’ op het terrein van de MMM-boerderij. Het thema van de dag is eten en beleven, dus er is aandacht voor lokale producten (kennis, proeven en kopen). Behalve de streekmarkt is er van alles te doen: lunch en high tea bij Philahof, Bijbelse gerechten bij de kerk, (natuur)excursies in het voormalig Gronddepot en ludiek vervoer tussen heemtuin en Philahof. Kinderen kunnen volop spelen langs de route én natuurlijk in het Klauterwoud in het gronddepot.

De dag wordt mede georganiseerd door de Gemeente Zeewolde. Start excursies en streekmarkt: MMM-Boerderij: Gelderseweg 30-32 3894 AA Zeewolde. Kijkt u ook eens op de website www.foodwalks.nl. Daar worden culinaire hoogstandjes gekoppeld aan fraaie wandelingen in de natuur.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arda van der Lee, Landschapsbeheer Flevoland, vanderlee@landschapsbeheer.net  of 0320-294939.
           

Lekker Landschap is een project van Landschapsbeheer en Stichting wAarde, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.