Landschapsbeheer Flevoland

7 november 2016
 

Natuurwerkdag in Flevoland: een impressie.

Natuurwerkdag in Flevoland: een impressie.

Dit FILMPJE geeft een leuke impressie van deze natuurwerkdag.

Natuurwerkdag Flevoland werd door wethouder Frits Huis in Almere geopend. Alle vrijwilligers konden aan de slag. En dat deden ze! Op 18 locaties in Flevoland waren 384 mensen, jong en oud, actief.

Bij de natuurstrook van Werven in Biddinghuizen stak een mooie mengeling van jong en oud de handen uit de mouwen. IVN verzorgde daar de educatie van de jeugd. In de Kwelstrook in Lelystad lag het tempo hoog. Voor het eind van de ochtend waren de wilgen geknot en de takken verwerkt. 

In het Oostrandpark gingen de vrijwilligers aan de gang met de broeihopen…..10 minuten aan het werk en al 20 eischalen van de ringslang gevonden. In Zeewolde werd de oeverzwaluwwand gevuld door bewoners rond de Kwetterwei. Jong en oud werkten ook daar mee.
In het Bergbos trotseerden de harde werkers de regen. Zagen, slepen en maaien; gelukkig krijg je het daar lekker warm van. Jeugd van Scouting Hanny Schaft in Almere maakten insecten blij door insectenhotels te maken. Vol toewijding werden er gaatjes geboord en de kastjes gevuld met mos en holle stengels.

Ook een geslaagde natuurwerkdag in de Heemtuin in Lelystad. Dankzij deze vrijwilligers zal komende jaren in veel Flevolandse tuinen daslook bloeien.

Aan het eind van de dag komen de ‘kletsnatte’ gereedschappen terug naar onze werkschuur. Teken dat er hard gewerkt is ondanks de regen. Voor onze medewerkers nog een afsluitende klus om het gereedschap in te vetten.