Landschapsbeheer Flevoland

23 maart 2017
 

Voorjaarsworkshop Eten uit de Natuur in Lelystad

Voorjaarsworkshop Eten uit de Natuur in Lelystad

Vlierbloesemlimonade, brandnetelsoep, tzatziki met look-zonder-look, wilde eetbare planten zo maar gratis en voor niks, ook in Lelystad. Welke thuiskok of natuurliefhebber wil dat niet? Overal staan bomen, struiken en planten. Hiervan kunnen we, net als onze voorouders, de wortels, stengels, bladeren, vruchten, zaden en/of bloemen verzamelen, bereiden en eten.

Alleen is het wel belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het plukken en verzamelen, welke planten je kunt gebruiken en welke planten je beter kunt laten staan. Doe daarom mee met de gratis workshop ‘ETEN UIT DE NATUUR’op zaterdag 1 april die verzorgd wordt door Landschapsbeheer Flevoland.

Verzamelen met verstand van zaken

Veel planten zijn prima te gebruiken, maar er zijn ook planten, die eetbaar lijken, maar giftig zijn. Of planten, die in grote hoeveelheden of in rauwe toestand giftig kunnen zijn. We leggen uit welke delen van welke planten je kunt verzamelen en hoe je daar de heerlijkste gerechten van kunt maken. We leren je de soorten planten te onderscheiden, waar je op moet letten bij het verzamelen en wat de regels zijn: voor je eigen veiligheid en voor het voortbestaan van de natuur. En natuurlijk gaan we ook met elkaar iets koken met de ‘wilde ingrediënten’, die we zelf tijdens de wandeling hebben verzameld.

Met andere ogen kijken

Het is een uitbreiding van de manier waarop je naar de natuur kunt kijken. Niet alleen hoe een plant heet, waar de plant groeit, maar ook: is deze plant eetbaar? De cursus is bedoeld voor iedereen die graag buiten in de natuur is, die van planten en kruiden houdt én van gezond, lekker en voedzaam eten. En voor iedereen die wil leren wat we uit de natuur kunnen verzamelen en hoe we dit op een smakelijke manier kunnen bereiden. Kennis van planten is beslist geen voorwaarde om mee te doen.

Dankzij een donatie van Kringloop de Groene Sluis is de cursus gratis voor inwoners van Lelystad.

Elk seizoen gaan we een zaterdagmiddag op stap van 13.00-16.00 uur.

1.         Zaterdag 1 april

2.         Zaterdag 20 mei

3.         Zaterdag 17 juni

4.         Zaterdag 16 september

Voor elke workshop kunt u zich als bewoner van Lelystad apart aanmelden via borsch@landschapsbeheer.net

Interesse in een foodwalk als bedrijfsuitje? Kijk hier.