Landschapsbeheer Flevoland

25 september 2017
 

Vrijdag 3 november Natuurwerkdag voor scholen!

Vrijdag 3 november Natuurwerkdag voor scholen!

Oude spijkerbroek en laarzen aan, een regenjas mee. Lekker buiten aan de slag, in weer en wind, samen met je klasgenoten. Een wilg knotten, zagen en snoeien, takkenrillen maken. Het kan allemaal met je eigen klas op de Natuurwerkdag, voor scholen speciaal op vrijdag  3 november.

“De natuurwerkdag is altijd op de eerste zaterdag van november” vertelt Petra Borsch van Landschapsbeheer Flevoland. “Maar daardoor kunnen er nooit scholen meedoen. Terwijl kinderen juist enorm genieten van werken in de natuur. Daarom breiden we dit jaar de natuurwerkdag uit met de vrijdag. Wij gaan al heel wat jaren met schoolklassen buiten aan het werk, maar nooit gecombineerd met de natuurwerkdag. Wat is stoerder dan een ochtend bomen zagen, gewapend met helm en zaag”’ gaat Petra enthousiast door. “Na een ochtend werken zie je resultaat en komen de kinderen een heleboel te weten over de natuur in hun eigen omgeving. De kinderen krijgen eerst van ons een korte les op school en gaan vervolgens gewapend met zagen, takkenscharen en helmen op pad. Wij zorgen voor deskundige begeleiding. En na afloop krijgen ze het natuurganzenbord, dat alle deelnemers aan de Natuurwerkdag dit jaar in Flevoland krijgen als dank”.

Is zo’n actieve ochtend of middag buiten ook wat voor jouw school? Meld je aan, dan overleggen we welke geschikte locatie er in de buurt van de school is. Of mail of bel voor nadere informatie met Petra Borsch of Arda van der Lee tel 0320-294939 of flevoland@landschapsbeheer.net