Landschapsbeheer Flevoland

10 april 2017
 

Wandelen door bloeiend Flevoland

Wandelen door bloeiend Flevoland

Ook in Flevoland staat nu van alles in bloei. Ga daarom deze maand eens wandelen door een boomgaard om te genieten van de mooiste bloesems of tussen de bloeiende tulpenvelden. Kies een Kuierlattenpad door een bloeiende boomgaard en maak kennis met de gastvrije telers. Of een pad in de Noordoostpolder dat langs bollenvelden voert. Wacht niet te lang, de bloeiperiode is maar kort. Alle informatie over de paden, routes en kaartjes is te vinden op www.opdekuierlatten.nl

Bloeiende boomgaard
Kies bijvoorbeeld het Boomgaardpad, gelegen aan de Boerderijroute, de cultuurhistorische VVV-fietsroute in de Noordoostpolder. U kunt er dwars door de fruittuin een wandeling van ca. drie kilometer maken. Een wandeling door deze boomgaard is in alle seizoenen zeer de moeite waard. Nu in de lente ontluikt alles, is de prachtige bloesem en bloei te aanschouwen en biedt de gaard soms een idyllisch plaatje als er bij nachtvorst wordt 'beregend'. Het ijs dat ontstaat, beschermt de ontluikende knop door de warmte van de boom te isoleren. De beregening vindt dan net zolang plaats totdat het ijs er vanzelf weer afvalt. Wie persoonlijk in dit sprookjesparadijs wil rondlopen, moet vroeg uit de veren en rond 08.00 uur 's morgens komen!

Vlakbij Dronten lokt het Pruimenpotpad. In deze boomgaard vindt u afwisselend appelbomen, walnootbomen en vooral veel pruimenbomen. Terug op het erf kunt u van alles kopen. Niet te versmaden zijn de huis gemaakte producten, zoals chutney, jam, sap en walnotenolie. Dat betekent thuis nog nagenieten van uw bezoek aan de Pruimenpot.

Tulpen bloeien nu al
Het tulpenfestival lokt in mei veel bezoekers naar de Noordoostpolder. Maar nu bloeien de tulpen ook al. De Tulpenroute loopt langs het Ketelzwerfpad bij Nagele. Stap daar eens even uit en dwaal over dit ‘kunstzinnige’ pad tussen de tulpenvelden en over de dijk langs het water. Het is zeker de moeite waard: hier worden landbouw, natuur, kunst en cultuur op een nieuwe manier met elkaar te verweven.