Landschapsbeheer Flevoland

23 april 2015
 

Wandelen door bloeiende boomgaarden

Wandelen door bloeiende boomgaarden

Ook in Flevoland staan de fruitbomen nu in bloei. Ga daarom deze weken eens wandelen door een boomgaard om te genieten van de mooiste bloesems.
Kies een Kuierlattenpad door een bloeiende boomgaard en maak kennis met de gastvrije telers. Wacht niet te lang, de bloeiperiode is maar kort. Alle informatie over de paden, routes en kaartjes is te vinden op www.opdekuierlatten.nl

Kies bijvoorbeeld het Boomgaardpad, gelegen aan de Boerderijroute, de cultuurhistorische VVV-fietsroute in de Noordoostpolder. U kunt er dwars door de fruittuin een wandeling van ca. drie kilometer maken. Een wandeling door deze boomgaard is in alle seizoenen zeer de moeite waard. Nu in de lente ontluikt alles, is de prachtige bloesem en bloei te aanschouwen en biedt de gaard soms een idyllisch plaatje als er bij nachtvorst wordt 'beregend'. Het ijs dat ontstaat, beschermt de ontluikende knop door de warmte van de boom te isoleren. De beregening vindt dan net zolang plaats totdat het ijs er vanzelf weer afvalt. Wie persoonlijk in dit sprookjesparadijs wil rondlopen, moet vroeg uit de veren en rond 08.00 uur 's morgens komen!
Vlakbij Dronten lokt het Pruimenpotpad. In deze boomgaard vindt u afwisselend appelbomen, walnootbomen en vooral veel pruimenbomen. Terug op het erf kunt u van alles kopen. Niet te versmaden zijn de huis gemaakte producten, zoals chutney, jam, sap en walnotenolie. Dat betekent thuis nog nagenieten van uw bezoek aan de Pruimenpot.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland,
Arda van der Lee  0320-294939.