Landschapsbeheer Flevoland

13 december 2012
 

Winterwerk in de heemtuin in Zeewolde

Winterwerk in de heemtuin in Zeewolde

Afgelopen week hebben leerlingen van basisschool de Kaleidoscoop de kou en regen getrotseerd om bomen te planten in de heemtuin. Op het eigen schoolplein is helaas geen plaats voor fruitbomen, maar de heemtuin ligt zo dichtbij, dat de kinderen deze bomen toch een beetje als hun eigen bomen beschouwen. De leerlingen, maar ook de buurtbewoners kunnen zo van dichtbij zien hoe de bomen eerst bloeien en dan vrucht gaan dragen. Landschapsbeheer heeft bewust gekozen voor oude fruitrassen, waardoor de heemtuin nu ook een kweepeer, mispel , stoofpeer en sterappel rijker is.

Niet alleen de kinderen staken de handen uit de mouwen. Op zaterdagochtend 15 december zijn de vrijwilligers druk met het planten van een levende wilgenhaag. Op kunstige wijze worden de wilgenstaken in elkaar gevlochten om snel een dichte haag te krijgen. Daardoor ontstaat er een extra windluwe plek in de tuin, waar de vlinders zich in de zomer kunnen opwarmen in de zon. Moeilijk om ons dat voor te stellen nu de tuin zo kaal is. Het werk dat deze winter wordt gedaan, zorgt er voor dat komende zomer weer meer planten en dieren hun plekje in de tuin zullen vinden.

Wie wil helpen?
Landschapsbeheer Flevoland organiseert en begeleidt regelmatig werkdagen in de heemtuin. Lijkt het u leuk om eens mee te helpen? Op elke 3e zaterdag van de maand, dus ook op zaterdag 15 december en 19 januari gaan we aan de slag. We werken van 13.30u tot 16.00u. Kinderen onder begeleiding van een volwassene, zijn uiteraard ook welkom om te helpen.
U kunt zich opgeven bij Petra Borsch op telefoonnummer 0320-294939 of borsch@landschapsbeheer.net. Meer informatie over de activiteiten in de heemtuin kunt u vinden op www.landschapsbeheer.net. De heemtuin bevindt zich op de hoek van de Gelderseweg en de Gedempte gracht.