Landschapsbeheer Flevoland

1 december 2014
 

Zover je keek was er niks

Zover je keek was er niks

De visie van ontginners en eerste bewoners op het landschap en de natuur van onze bijzondere provincie blijft boeien. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om hun verhalen op te tekenen en bereikbaar te maken voor een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Flevoland. 

Vrijwilligers van Landschapsbeheer hebben de ontginners en de eerste bewoners over het landschap en de natuur van onze bijzondere provincie geïnterviewd. Deze verhalen en interessante foto’s uit de begintijd zijn terug te vinden op een speciale interactieve website http://bit.ly/zoverjekeekwaserniks.

De mooiste verhalen zijn ook in boek verschenen. ‘Zover je keek was er niks’ is een toegankelijk en aantrekkelijk geschreven boek, waarin mannen, vrouwen en kinderen van het eerste uur aan het woord komen over het Flevolandse landschap van toen. De korte, persoonlijke verhalen zijn voorzien van achtergrondinformatie en mooie archieffoto’s. Het boek biedt een verrassend perspectief op de Flevolandse poldergeschiedenis. Het boek (17,50 euro) is te verkrijgen in de boekhandel en via internet: ISBN 978- 90-821042-0-2
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland,
Lodewijk van Kemenade 0320- 294939 of kemenade@landschapsbeheer.net